Bemutatkozás

Ügyfeleink elégedettsége és az általunk elvégzett munka tökéletes kivitelezése a legfontosabb számunkra.

Rólunk

Székesfehérvári székhelyű cégünk elsősorban Fejér megyében, Székesfehérvár 50 kilométeres körzetében, valamint Budapesten vállal klíma, hőszivattyú és ipari elszívó berendezés telepítési, karbantartási és javítási munkákat.

Munkáink legnagyobb részét ajánlások után kapjuk, ügyfeleink között sok visszatérő vásárló van a korábban elvégzett munkáink és elégedett ügyfeleink által.

Folyamatosan törekszünk szolgáltatásaink fejlesztésére, ügyfélszolgálati és a szerelési oldalon egyaránt, azért, hogy vásárlóink a jövőben is bizalommal forduljanak cégünkhöz.

Elkötelezett és képzett kollégákkal dolgozunk, akik mindannyian rendelkeznek a munkájukhoz nélkülözhetetlen képesítésekkel. Folyamatosan képezzük szerelőinket és gyakorlatilag a klimatizálás teljes spektrumára, ipari és lakossági munkákra egyaránt vannak specialistáink, akik az adott területen képesek megoldani a rájuk bízott feladatokat.

Ügyfeleink elégedettsége és az általunk elvégzett munka tökéletes kivitelezése a legfontosabb számunkra.

Rajnó Klíma - Hírek

Legújabb hírek, cikkek

kondenzviz

03
márc 2024

Cseppvíz, avagy kondenzvíz elvezetés

Nyári cseppvíz: A klímaberendezések működtetése során tapasztalhattuk már, hogy a házon vagy lakáson kívül egy csőből jelentős mennyiségű víz folyik. Rosszabb esetben társasházak előtt sétálva a nyakunkba, jobbik esetben zöld területre vagy nyaralásaink alkalmával egy gyűjtőedénybe folyt a klímából a víz. A klímát hűtés üzemmódban használva ez a kondenzvíz a beltéri egységben keletkezik, és innen kell folyamatos lejtéssel vagy, ha ez nem lehetséges, akkor cseppvízszivattyúval kivezetnünk vagy a csatornarendszerbe, vagy a falon kívülre és gondoskodni arról, hogy ne okozzunk másoknak kellemetlenséget a víz kivezetésével. Lakótelepeken az egyre szigorodó ellenőrzések és előírások miatt elég korlátozottak a lehetőségek, mivel többnyire a klíma beltéri egysége a vizes helységektől távol kerül kiépítésre és nem lehet az egész lakást csőrendszerrel végigvezetékezni.  A szabályozás lakótelepenként eltérő és már a felszerelés előtt érdemes a közös képviselővel egyeztetni a helyi rendelkezésekről, mert elég nagy a szórás toleranciában. Általánosan elmondható, hogy magasabb emeletekre szerelésnél, 4-5 emelettől felfelé, még akkor is okozhat problémát a cseppvíz kivezetése amikor zöldterület van alattunk, mivel a vízpermetet az alsóbb lakások ablakába, teraszára sodorhatja a légáramlat és emiatt konfliktus lehet a lent lakókkal. A terasszal rendelkezők szerencsésebbek, a teraszon, gyűjtőedényben, gyűjtött cseppvíz egyszerűen kezelhető, akár növények locsolására is tökéletesen alkalmas, szeretik a növények. Fontos: A cseppvíz gyűjtő edényt rendszeresen üríteni kell, és a cseppvízcső ne érjen bele az edénybe, mert ha megtelik vízzel, akkor a beltéri egységen keresztül folyik majd vissza a kondenzvíz és a klíma eláztatja a beltéri egység alatti bútorokat, elektromos eszközöket! Az ügyfél figyelmetlenségéből okozott kárért cégünk nem tud felelősséget vállalni.   Téli cseppvíz: A klíma téli üzemében a klíma kültéri egysége lesz hidegebb, mint a környezete, így a téli, párás időben lecsapódik a nedvesség és a klíma alatti tálcából folyik majd ki. A kifolyó cseppvíz elvezetése problémásabb mint a nyári, mivel akár belefagyhat a csőbe is, így fűtőszál beépítésre lehet szükség az elvezető csövezés teljes hosszában. A melegített kondenzvizet el kell vezetni és gondoskodni kell arról, hogy ne egy járdát vagy a teraszt változtassa korcsolyapályává, ami balesetveszélyes is egyben. A fentiek bemutatják, hogy mennyire fontos a klíma cseppvízének megfelelő elvezetése és éppen emiatt sokszor meghatározza a kültéri egység helyzetét, a kiépítés nyomvonalát, mivel érintenünk kell egy olyan pontot, ahol elvezethetjük majd a keletkező kondenzvizet. Érdemes gondos tervezésen felül akár egy vízvezeték szerelő szakember bevonása is, aki lakásfelújítás alkalmával, vagy új építkezésnél eleve így tervezve, elvezetheti a vizes blokkba a kondenzvizet és így évtizedekig letudható a vízelvezetés problémája.
post-4923

03
márc 2024

Lakásfelújítás, előcsövezés

Fontos tudni: általában a klímaszerelők a villanyszerelőkkel egy időben munkálkodnak a felújítandó lakásban, gyakran összedolgozva és megbeszélve a szükséges elektromos teljesítményt, kiállásokat, nyomvonalat! A vízszerelő a másik szakember, akire még szükség lehet, abban az esetben amikor a klímában keletkező kondenzvizet a lakáson belül, a vizes helységekben elhelyezett szifonba kell elvezetni. A lakás ezen állapotában még egyszerűen megoldható az elektromos kiállás kiépítése a villanyszerelőnek, a klíma csővezetékének beépítése, bevésése a falazatba és a cseppvíz elvezetése egy összefolyóba. A munkálat pár tízezer forintból megoldható és később egy sokkal esztétikusabb végeredményt kapunk, mivel nem lesz látható csövezés a lakásban, nem utólag kell a festett falat fúrni, a vezetékeket kábelcsatornázni. A lakásfelújítás megkezdésekor már érdemes kérni egy felmérést. Itt megbeszéljük a szükséges kiállásokat, amiket elkészít a villanyszerelő, a vizes, majd pedig elkészítjük a klíma csövezésének nyomvonalát. Ezt későbbiekben a kőműves és a festő teljesen eltünteti. Amikor pedig aktuális a szerelés, csak feltesszük a klímát a már előkészített helyére és egy esztétikus végeredményt kapunk, ami évtizedekig használható a későbbiekben is. Legfeljebb a klímát kell az évek múltával kicserélni, de a csövezés később is használható marad. A klíma előcsövezését előszeretettel építik ki saját kezűleg a kivitelezést, felújítást végző vállalkozók vagy az ő embereik (akik ugye nem klímás szakemberek, csak láttak már hasonlót). A lakóparkokban, nagyobb építkezéseknél 90%-ban bizony rossz csövezésekkel találkozunk, amikor kihívnak minket a klíma beüzemelésére. Gyakran előfordul, hogy kompletten ki kell vésni a falból a beépített csöveket, újra húzni az áramot, de főleg a cseppvíz kivezetés nagy mumus. A cseppvíz szinte mindig rosszul van kivezetve, esetleg visszafelé lejt, nem megfelelő a csőméret, rossz helyre kötik be a vizesek, elázik miatta az egész fal nyáron. Praktikus tanácsként javasolnám, hogy az előcsövezést mindig azzal a klímás szakemberrel végeztessék el, aki a komplett szerelést elvállalja és végig fogja vinni. Így megspórolható az építőiparban annyira kedvelt egymásra mutogatás és a hozzá tartozó jelentős pótmunka, felesleges anyagfelhasználás.
article_air_condition_app

05
márc 2024

Mire jó a W-Fi a klímákban?

Klímafelmérések során, amikor az ügyfélnél egyeztetünk arról, hogy milyen klímát szeretne sokszor felmerül a kérdés, hogy mire is jó a Wi-Fi a klímákban? A mai, modern klímák egy telefonos applikáción keresztül képesek csatlakozni a lakásunk, házunk Wi-Fi hálózatához és így távolról, okostelefonnal bárhonnan vezérelhetjük a készülékünket. Miért is jó ez? Azoknak a felhasználóknak lesz igazán hasznos ez a funkció, akik egész nap nincsenek otthon és nem szeretnék, hogy a klíma folyamatosan működjön a távollétükben, viszont hűvös vagy meleg lakásba szeretnének megérkezni. Az applikáción keresztül akár a munkahelyünkről is bekapcsolhatjuk a klímánkat. A nyaralótulajdonosoknak is fontos lehet ez a lehetőség, mert például látogatásuk előtt pár nappal elkezdhetik befűteni ingatlanjukat. A Wi-Fi-vel vezérelhetőség az idegenforgalom területén, Airbnb-s lakások, panziók esetében is biztosítja a tulajdonos számára a klíma feletti kontrollt, így a vendégtől függetlenül szabályozhatjuk, ki és bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ezáltal költséget csökkenthetünk vagy megszüntethetjük a már üres lakás felesleges hűtését, fűtését.